Pagina voor het laatst aangepast op 8 februari 2024.

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

Nora en Pure - Sultan

 

Klik met de linker muisknop op bovenstaande link. Kies voor link openen in ad. Start de muziek en ga daarna terug naar deze pagina. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start.

Of klik op de thumbnail voor een vergroting. 

 

© Ludwig van Hooren. All Rights Reserved. 

 


 

 

 

 

 


"Degenen die het nieuwe verwaarlozen,
zullen achteraan in de rij blijven staan;
degenen die wachten op geluk om dingen te laten gebeuren,
zullen teleurgesteld worden."


Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (1949), Emir van Dubai


 

 

 

 

 

 

Architectuur van de Verenigde Arabische Emiraten

Bron: Wikipedia

 

Dramatische transformatie

De architectuur van de Verenigde Arabisch Emiraten heeft de afgelopen decennia een dramatische transformatie ondergaan, van een verzameling vissersdorpjes tot een mondiaal zakencentrum dat bekend staat om zijn innovatie en dynamiek. Tussen de jaren zestig en zeventig bleef de architectuur in de VAE uitsluitend traditioneel, met smalle steegjes en windtorenhuizen die nog steeds in gebruik waren, een sterk bedoeïnenerfgoed weerspiegelend. De architectuur wordt beïnvloed door elementen uit de Islamitsche, Arabische en Perzische cultuur. 

Lees verder

 

 

 

 


Ludwig van Hooren is lid van Dutch Photographers (DuPho), platform GKf, Federation of European Photographers (FEP), Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Canon Professional Services (CPS).

Ludwig van Hooren Vakfotografie staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Breda. Op alle werkzaamheden zijn de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van toepassing.


 

Terug naar Portfolio Architectuurfotografie