Reportage Al Marmoom Camel Race Track Dubai

 

Al Marmoom Camel Race Track

Diep in het woestijnzand van Dubai, op de Al Marmoom Camel Race Track, vind je een moderne versie van de oude traditie van kamelenraces. De sport is een tijdverdrijf dat zijn oorsprong vindt in de regio en een hele gemeenschap van enthousiaste lokale volgers heeft. Dubai's grootste kamelenracebaan ligt naast Al Marmoom Heritage Village en het Al Lisaili-gebied.

Vanaf de tribune kun je deel uitmaken van deze spannende, door het publiek opzwepende sport die al eeuwenlang een integraal onderdeel is van het leven in de Emiraten. Zodra de poorten opengaan, is de race begonnen, en dat geldt ook voor een ervaring als geen ander. We kijken hoe 60 kamelen uit de poorten stromen, benen vliegen in alle richtingen, zo snel als ze kunnen over de baan. Trainers en eigenaren volgen in 4X4's en schreeuwen naar hun jockeys om het tempo op te voeren en als eerste over de finish te komen.

Genieten van de kamelenraces in Dubai

De opwinding is besmettelijk en iets wat je moet zien om te geloven. Ons enige voorbereidingsadvies is om een ​​verrekijker mee te nemen, want je wilt niets missen. Hoewel de races vrij vroeg beginnen, van zeven tot negen uur, is het zeker de moeite waard om deze unieke sport eens te bezoeken en een stukje Arabische cultuur en erfgoed van dichtbij te ervaren.

Het racecircuit is onderdeel van de Dubai Camel Racing Club, die naast het kamelenhospitaal en kamelenlaboratorium ligt. 

 

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

Ancient Arabian Music - Camel Riders

(YouTube opent in een nieuw venster. Start de muziek en ga daarna terug naar mijn website. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start.)

 

 

 

 

 

 

 

'The race for excellence has no finish line.'

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum