Reportage viering 40 jaar United Arabische Emiraten in Ras al Khaimah

Nationale feestdag

De nationale feestdag van de Verenigde Arabische Emiraten staat voor de nationalisatie van de Britse protectoraatverdragen, die in 1968 werden afgekondigd. De feestdag viert tevens de verjaardag van de federale eenmaking vamn de zeven emiraten in 1971 die samen het huidige land vormen onder sjeik Zayed bin Sultan Al Hahyan, de eerste president van de federatie. Grote vieringen worden in het hele land gehouden om het evenement te markeren en vuurwerk , autorally's en dansshows zijn de meest voorkomende activiteiten. 

Vuurwerk

Meer dan 57% van de inwoners van de VAE verwacht vuurwerk te zien tijdens het weekend van de VAE National Day. De bevolking kleedt zich meestal in de kleuren van de nationale vlag van de VAE en ze versieren hun huizen, werkplekken, auto's en straten om de dag met vreugde en geluk te vieren. Palmbomen zijn versierd met lichtjes uit de kleuren van de vlag en hotels en andere openbare sites zijn versierd met vlaggen en lichten. Het centrum van Dubai wordt verlicht met vuurwerk terwijl de Burj Khalifa de vlag van de VAE laat zien. Het is druk met mensen die het enorme vuurwerk en de viering van de nationale feestdag willen zien. Winkelcentra, winkelcentra en instellingen zijn versierd met de vlag. Heritage Villages zijn verspreid over de VAE om dit evenement traditioneel te vieren. Er is vakantie vanaf de nationale feestdag tot twee dagen later. Er worden vliegshows gehouden terwijl er militaire processies worden gehouden in het Abu Dhabi National Exhibition Centre voor de heersers van de Emiraten, leden van de Federale Nationale Raad en Emirati-burgers.

40 Jarig bestaan in 2011

In 2011 vierden de Verenigde Arabische Emiraten hubn 40 jarig bestaan. Vanwege dat bijzonder feit werden de feestdagen verspreid over een gehele maand omdat de sjeik wilde dat elke gemeente in de VAE dit kon vieren in aanwezigheid van een familielid van de sjeik. Ik was in de bijzondere gelegenheid om de viering in Ras al Khaimah mee te mogen maken. Het was een eer om daarbij te mogen zijn.

 

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

taqsim arabic oud music

(YouTube opent in een nieuw venster. Start de muziek en ga daarna terug naar mijn website. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start.)

 

 

 

 

 

 

 

'Future generations will be living in a world
that is very different from that to which we are accustomed.
It is essential that we prepare ourselves
and our children for that new world.

HH Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan'