Reclamefotografie

 

Pagina voor het laatst aangepast op 8 februari 2024.

 

Stukje historie

voor mijn kids

 

'Vakmanschap is Meesterschap'

Het is een fascinerende reis terug in de tijd en een prachtig voorbeeld van hoe bepaalde reclamecampagnes en creatieve samenwerkingen een blijvende indruk kunnen achterlaten. In 1957 (mijn geboortejaar) start de Amsterdamse fotograaf Paul Huf, in opdracht van Grolsch, met de advertentiecampagne 'Vakmanschap is Meesterschap' die hij 30 jaar lang zal blijven verzorgen. Een iconisch stukje reclamegeschiedenis. Ik groeide op met de fraaie visuele beelden op televisie en in de bladen en met de speciaal voor de reclamefilms gecomponeerde muziek van Clous van Mechelen. De perfecte combinatie van deze beide ambachten benadrukt de kracht van creatieve expressie en storytelling in reclame. Het is interessant hoe dergelijke campagnes niet alleen producten promoten, maar ook culturele impact kunnen hebben en herinneringen kunnen creëren die lang meegaan. Ik ben mijn eigen weg gegaan, maar Paul Huf is voor mij altijd een icoon gebleven.

Wil je gelijk naar de portfolio, scroll dan verder naar beneden. Wil je nog iets meer weten over mijn historie op het gebied van reclamefotografie, dan nodig ik je uit om hier verder te lezen.

 

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

Tycho - Awake  

 

Klik met de linker muisknop op bovenstaande link. Kies voor link openen in nieuw tabblad. Start de muziek en ga daarna terug naar deze pagina. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start. 

Of klik op de thumbnail voor een vergroting.

 

© Ludwig van Hooren. All Rights Reserved. 

 


 

 

 

 

 "Veel techniek is naar je toegekomen
waardoor fotograferen makkelijker is.
Maar wat onmiskenbaar is
dat is die man achter de camera
en dat stukje visie wat nou werkelijk nodig is."


Paul Huf (1924-2002), fotograaf

 

 

 

 

 

 

Paul Huf

Bron: Depth of Field (Fotolexion, 5e jaargang, nr. 10, december 1988)

 

Extract

Paul Huf is de grijze eminentie van de Nederlandse fotografie te noemen. Reclame- en portretfotografie zijn zijn voornaamste specialiteiten en zijn naam was tot voor kort bijna spreekwoordelijk verbonden aan de 'Vakmanschap is Meesterschap' reclamecampagnes voor Grolsch bier. Ook is zijn naam bijkans synoniem aan zijn bijzondere stijl van glamourportretkunst. Evenals in de fotografie heeft hij met het maken van korte films, voornamelijk reclamefilms en filmportretten, zijn sporen verdiend. Paul Hufs 'verstilde' geposeerde fotografie staat in de tweede helft van de jaren tachtig model voor een jonge fotografengeneratie.

Lees verder

 

 

 

 


Ludwig van Hooren is lid van Dutch Photographers (DuPho), platform GKf, Federation of European Photographers (FEP), Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Canon Professional Services (CPS).

Ludwig van Hooren Vakfotografie staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Breda. Op alle werkzaamheden zijn de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van toepassing.


 

Terug naar homepage