Amsterdam in beweging

 

Pagina voor het laatst aangepast op 8 februari 2024.

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

Bo ards of Can a da - Geo gad di

 

Klik met de linker muisknop op bovenstaande link. Kies voor link openen in nieuw tabblad. Start de muziek en ga daarna terug naar deze pagina. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start.

Of klik op de thumbnail voor een vergroting. 

 

© Ludwig van Hooren. All Rights Reserved. 

 


 

 

 

 

 


"hey lekker wijf! Jij ja!"


Ed van der Elsken (1925-1990), fotograaf 

 

 

 

 

 

Lust for Life: Een kleurrijke Ed van der Elsken

Bron: culturele agenda.nl

 

Lust for Life: Ed van der Elsken in kleur

Nederlands Fotomuseum Rotterdam 25 mei t/m 6 oktober 2019. Door: Bram Barentsen

'"Hey lekker wijf! Jij ja!", met een glimlach op zijn gezicht en cameralens voor zijn oog loopt Ed van der Elsken de dame tegemoet. Hij klikt. Hij fluit. De in panterprint geklede vrouw lacht. "Ga door" roept Ed. Haar zelfvertrouwen groeit en trots zet ze haar ene been voor de ander. Ze geniet. Ed geniet. Hij klikt. Het is 1967, ik loop door de Beethovenstraat in Amsterdam. Op straat wordt er nog onschuldig naar elkaar geroepen. Het mag. Ed mag. Het zijn deze alledaagse momenten die zijn vastgelegd door Ed van der Elsken, toen nog op zijn rolletje, nu in de tenstoonstelling Lust for Life in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Lees verder 

 

 

 

 


Ludwig van Hooren is lid van Dutch Photographers (DuPho), platform GKf, Federation of European Photographers (FEP), Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Canon Professional Services (CPS).

Ludwig van Hooren Vakfotografie staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Breda. Op alle werkzaamheden zijn de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van toepassing.


 

Terug naar portfolio reportagefotografie