Reportagefotografie


 

Reportage Mensen van de Verenigde Arabische Emiraten

DBI20111127_100_zw_layout_out_leeg_1920x1080_1350x900.jpg

 

In de Verenigde Arabische Emiraten wonen bijna 7 miljoen mensen. Slechts 12% van de bevolking is autochtoon. 30% van de bevolking bestaat uit andere mensen van Arabische afkomst en Iraniërs, 50% van de bevolking bestaat uit gastarbeiders uit Zuid-Azië en nog eens 8% zijn westerlingen en Oost-Aziaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Portfolio reportage Mensen van de Verenigde Arabische Emiraten

 


 

Spuiten en verpakken van schijven

in opdracht van Van Mechelen Lifting Gear / Ropeblock

VMLG-442_070_layout_out_leeg_1920x1080_1750x900.jpg

 

Het spuiten en verpakken van ø3680 schijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Spuiten en verpakken van schijven

 


 

Reportage viering 40 jaar Verenigde Arabische Emiraten in Ras al Khaimah

DBI20111124_266_zw_layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

De Nationale feestdag van de Verenigde Arabische Emiraten wordt elk jaar op 2 december gevierd. Het zevende Emiraat, Ras al Khaimah, werd op 10 februari 1972 aan de federatie toegevoegd, de laatste staat die lid werd van de VAE. In 2011 mocht ik de lokale viering van het 40 jarig bestaan van de VAE van dichtbij meebeleven in Ras al Khaimah. Een onvergetelijke belevenis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link:

Portfolio viering 40 jarig bestaan Verenigde Arabische Emiraten

 


 

Reportage Amsterdam in reflecties

20170723_034-layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

Amsterdam is een van mijn favorite steden en tijdens mijn vele bezoeken heb ik de stad in al zijn facetten uitgebreid gefotografeerd. Wat me altijd aansprak waren de altijd opvallende etalages. Maar waar ik uiteindelijk naar op zoek ben gegaan waren de reflectie van Amsterdam in de ruiten van die etalages in combinatie met de etalage zelf. Dat leverde vaak verrassende beelden op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Portfolio reportage Amsterdam reflecties

 


 

Reportage Al Marmoom Camel Race Track Dubai

DBI20111124_007-zw-layout-out-leeg-1920x1080---1750x900.jpg

 

Diep in het woestijnzand van Dubai, op de Al Marmoom Camel Race Track, vind je een moderne versie van de oude traditie van kamelenraces. De sport is een tijdverdrijf dat zijn oorsprong vindt in de regio en een hele gemeenschap van enthousiaste lokale volgers heeft. Dubai's grootste kamelenracebaan ligt naast Al Marmoom Heritage Village en het Al Lisaili-gebied.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link:

Portfolio reportage Al Marmoom Camel Race Track Dubai

 


 

Reportage Mehter militaire band Istanbul

 

Tijdens diverse bezoeken aan Istanbul ben ik in de gelegenheid geweest om de Ottomaanse militaire band Mehter istanbul te mogen fotograferen. De muziek die zij spelen, Mehter Marşı (spreek uit: Mehter Marschi), is oude Turkse legermuziek en wordt nog steeds gebruikt in oorlogstijden als steun voor de krijgsmacht. De instrumenten van de Mehter zijn o.a. de grote trom, de gewone trommel en cimbalen. De Mehter wordt altijd geleid door een commandant en begeleid door standaards en vlaggen.

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Reportage Ottomaanse militaire band Mehter, Eyup, Istanbul

 


 

 

Reportage Highgate Cemetery, Londen

20130428_081-zw-layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

De bekendste begraafplaats van Londen is Highgate Cemetery. Deze begraafplaats aan de Swain's Lane ligt ten noorden van het stadscentrum in de wijk Highgate. Highgate was een populaire begraafplaats. Bekende mensen wilden er begraven worden.

Ik heb de begraafplaats uitgebreid gefotografeerd. Voor deze reportage heb ik voor zwart-wit gekozen omdat dat een sfeer creëerd passend bij dit onderwerp.

 

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Reportage begraafplaats Highgate Cemetery, Londen

 


 

Reportage Portable Saturation System

in opdracht van Pommec Technical Diving Equipment B.V.

PMC-784_068-layout-out-leeg-1920x1080---1750x900.jpg

 

Bij saturatieduiken leven de duikers in een omgeving die onder druk staat, wat een verzadigingssysteem aan het oppervlak kan zijn, of een onderwaterhabitat met omgevingsdruk als ze niet in het water zijn. Het overbrengen van en naar het onder druk staande woongedeelte naar de equivalente diepte wordt gedaan in een gesloten, onder druk staande duikklok. Dit kan tot enkele weken worden gehandhaafd en ze worden aan het einde van hun taak slechts één keer tot oppervlaktedruk gedecomprimeerd . Door het aantal decompressies op deze manier te beperken, wordt het risico op decompressieziekte aanzienlijk verminderd en wordt de tijd die wordt besteed aan decompressie geminimaliseerd.

Het is een zeer gespecialiseerde vorm van duiken; van de 3.300 commerciële duikers die in 2015 in de Verenigde Staten werkzaam waren, waren er slechts 336 saturatieduikers.

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Reportage MMS1 Mini Saturation System 1

 


 

Reportage Doel, België

20140412_148-layout-out-leeg-1920x1080---600x900.jpg

 

Over een periode van meer dan tien jaar heb ik meerdere keren het dorpje Doel in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen gefotografeerd. Vanwege uitbreidingsplannen van de Antwerpse haven kwam het voortbestaan van dit dorp onder druk te staan. De uitvoering deed veel vragen rijzen over de leefbaarheid van Doel en in de jaren daarna kwam het tot een bittere strijd om het voortbestaan van het dorp. De bewoners raakten verdeeld in een deel dat wenste te blijven en een deel dat een duidelijke en billijke onteigeningsregeling eiste. Doel moest verdwijnen...

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Reportage Doel, België

 


 

Kantelen Yoke Allseas

in opdracht van FB Group

PEQ-164_088_layout_out_leeg_1920x1080_1350x900.jpg

 

In opdracht van FB Group uit Heijningen heb ik een fotoreportage gemaakt van een spectaculaire hijsklus. Het betrof het optillen en omdraaien van een 20 meter lang, 8,5 meter breed en 8 meter hoog gevaarte met een gewicht van 360.000 kg. De hijsklus is uitgevoerd door het bedrijf Mammoet met vier van haar grootste kranen. De hijsoperatie vroeg een ruimte van een compleet voetbalveld.

FB Group heeft een 'Yoke' gebouwd voor de Pioneering Spirit van Allseas, het grootste schip ter wereld. De yoke wordt gebruikt als heftafel. De Pioneering Spirit van Allseas is in staat om offshore complete productie platforms op te pakken en te verwijderen.

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Portfolio reportage kantelen Yoke fbGroup

 


 

Reportage Amsterdam in beweging

20170318_182-layout-out-leeg-1920x1080---1750x900.jpg

 

Amsterdam is een stad die normaal gesproken altijd in beweging is. Ik heb geprobeerd om de stad zo ook vast te leggen zonder gebruik te maken van beeldbewerkingsprogramma's. De foto's zijn gemaakt met langere sluitertijden, soms stilstaand, soms lopend, soms de camera bewegend en vaak een combinatie van al deze 'technieken'. De beelden worden surrealistisch, impressionistisch. Het idee is bij mij ontstaan door bezoeken aan musea en bestuderingen van diverse kunststromen.

 

 

 

 

 

 

Voor het bekijken van de portfolio, klik op onderstaande link;

Portfolio reportage Amsterdam in beweging

 


 

 

 

 

 

 

'Photography is a love affair with life.'

Burk Uzzle