Reportagefotografie

 

Pagina voor het laatst aangepast op 8 februari 2024

 

Stukje historie

voor mijn kids

 

vzzbbbzbzb

klghklhlagh ;l ; hp; ori rhgogorhgrojggoir

lkgj ;ljg;lajg;lajg;ajg;dfg;j

Wil je gelijk naar de verschillende reprtages, scroll dan verder naar beneden. Wil je nog iets meer weten over mijn historie op het gebied van reportage fotografie, dan nodig ik je uit om hier verder te lezen.

 

 

 

 


 

Reportage over de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten

DBI20111127_100_zw_layout_out_leeg_1920x1080_1350x900.jpg

 

In de Verenigde Arabische Emiraten wonen bijna 7 miljoen mensen. Slechts 12% van de bevolking is autochtoon. 30% van de bevolking bestaat uit andere mensen van Arabische afkomst en Iraniërs, 50% van de bevolking bestaat uit gastarbeiders uit Zuid-Azië en nog eens 8% zijn westerlingen en Oost-Aziaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten.

 

 

 

 


 

Spuiten en verpakken van schijven

in opdracht van Van Mechelen Lifting Gear / Ropeblock

VMLG-442_070_layout_out_leeg_1920x1080_1750x900.jpg

 

Het spuiten en verpakken van ø3680 schijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over het spuiten en verpakken van enorme schijven.

 

 

 

 


 

Reportage viering 40 jaar Verenigde Arabische Emiraten in Ras al Khaimah

DBI20111124_266_zw_layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

De Nationale feestdag van de Verenigde Arabische Emiraten wordt elk jaar op 2 december gevierd. Het zevende Emiraat, Ras al Khaimah, werd op 10 februari 1972 aan de federatie toegevoegd, de laatste staat die lid werd van de VAE. In 2011 mocht ik de lokale viering van het 40 jarig bestaan van de VAE van dichtbij meebeleven in Ras al Khaimah. Een onvergetelijke belevenis.

 

Nationale feestdag

De nationale feestdag van de Verenigde Arabische Emiraten staat voor de nationalisatie van de Britse protectoraatverdragen, die in 1968 werden afgekondigd. De feestdag viert tevens de verjaardag van de federale eenmaking vamn de zeven emiraten in 1971 die samen het huidige land vormen onder sjeik Zayed bin Sultan Al Hahyan, de eerste president van de federatie. Grote vieringen worden in het hele land gehouden om het evenement te markeren en vuurwerk , autorally's en dansshows zijn de meest voorkomende activiteiten. 

 

Vuurwerk

Meer dan 57% van de inwoners van de VAE verwacht vuurwerk te zien tijdens het weekend van de VAE National Day. De bevolking kleedt zich meestal in de kleuren van de nationale vlag van de VAE en ze versieren hun huizen, werkplekken, auto's en straten om de dag met vreugde en geluk te vieren. Palmbomen zijn versierd met lichtjes uit de kleuren van de vlag en hotels en andere openbare sites zijn versierd met vlaggen en lichten. Het centrum van Dubai wordt verlicht met vuurwerk terwijl de Burj Khalifa de vlag van de VAE laat zien. Het is druk met mensen die het enorme vuurwerk en de viering van de nationale feestdag willen zien. Winkelcentra, winkelcentra en instellingen zijn versierd met de vlag. Heritage Villages zijn verspreid over de VAE om dit evenement traditioneel te vieren. Er is vakantie vanaf de nationale feestdag tot twee dagen later. Er worden vliegshows gehouden terwijl er militaire processies worden gehouden in het Abu Dhabi National Exhibition Centre voor de heersers van de Emiraten, leden van de Federale Nationale Raad en Emirati-burgers.

 

40 Jarig bestaan in 2011

In 2011 vierden de Verenigde Arabische Emiraten hun 40 jarig bestaan. Vanwege dat bijzonder feit werden de feestdagen verspreid over een gehele maand omdat de sjeik wilde dat elke gemeente in de VAE dit kon vieren in aanwezigheid van een familielid van de sjeik. Ik was in de bijzondere gelegenheid om de viering in Ras al Khaimah mee te mogen maken. Het was een eer om daarbij te mogen zijn.

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over de viering van het 40 jarig bestaan van de Verenigde Arabische Emiraten.

 

 

 

 


 

Reportage Amsterdam in reflecties

20170723_034-layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

Amsterdam is een van mijn favoriete steden en tijdens mijn vele bezoeken heb ik de stad in al zijn verschillende facetten uitgebreid gefotografeerd. Wat me altijd aansprak waren de altijd opvallende etalages. Maar waar ik uiteindelijk naar op zoek ben gegaan waren de reflectie van Amsterdam in de ruiten van die etalages in combinatie met de etalage zelf. Dat leverde vaak verrassende beelden op.

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over Amsterdam in reflecties.

 

 

 

 


 

Reportage Al Marmoom Camel Race Track Dubai

DBI20111124_007-zw-layout-out-leeg-1920x1080---1750x900.jpg

 

 

Al Marmoom Camel Race Track

Diep in het woestijnzand van Dubai, op de Al Marmoom Camel Race Track, vind je een moderne versie van de oude traditie van kamelenraces. De sport is een tijdverdrijf dat zijn oorsprong vindt in de regio en een hele gemeenschap van enthousiaste lokale volgers heeft. Dubai's grootste kamelenracebaan ligt naast Al Marmoom Heritage Village en het Al Lisaili-gebied.

Vanaf de tribune kun je deel uitmaken van deze spannende, door het publiek opzwepende sport die al eeuwenlang een integraal onderdeel is van het leven in de Emiraten. Zodra de poorten opengaan, is de race begonnen, en dat geldt ook voor een ervaring als geen ander. We kijken hoe 60 kamelen uit de poorten stromen, benen vliegen in alle richtingen, zo snel als ze kunnen over de baan. Trainers en eigenaren volgen in 4X4's en schreeuwen naar hun jockeys om het tempo op te voeren en als eerste over de finish te komen.

Genieten van de kamelenraces in Dubai

De opwinding is besmettelijk en iets wat je moet zien om te geloven. Ons enige voorbereidingsadvies is om een ​​verrekijker mee te nemen, want je wilt niets missen. Hoewel de races vrij vroeg beginnen, van zeven tot negen uur, is het zeker de moeite waard om deze unieke sport eens te bezoeken en een stukje Arabische cultuur en erfgoed van dichtbij te ervaren.

Het racecircuit is onderdeel van de Dubai Camel Racing Club, die naast het kamelenhospitaal en kamelenlaboratorium ligt. 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over de Al Marmoom Camel Race Track in Dubai.

 

 

 

 


 

Reportage Mehter Militaire Band Istanbul

IST02-0044.jpg

 

Tijdens diverse bezoeken aan Istanbul ben ik in de gelegenheid geweest om de Ottomaanse militaire band Mehter istanbul te mogen fotograferen. De muziek die zij spelen, Mehter Marşı (spreek uit: Mehter Marschi), is oude Turkse legermuziek en wordt nog steeds gebruikt in oorlogstijden als steun voor de krijgsmacht. De instrumenten van de Mehter zijn o.a. de grote trom, de gewone trommel en cimbalen. De Mehter wordt altijd geleid door een commandant en begeleid door standaards en vlaggen.

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over de Ottomaanse Militaire Band Mehter in Eyup, Istanbul.

 

 

 

 


 

Reportage Highgate Cemetery, Londen

20130428_081-zw-layout-out-leeg-1920x1080---1350x900.jpg

 

De bekendste begraafplaats van Londen is Highgate Cemetery. Deze begraafplaats aan de Swain's Lane ligt ten noorden van het stadscentrum in de wijk Highgate. Highgate was een populaire begraafplaats. Bekende mensen wilden er begraven worden.

Ik heb de begraafplaats uitgebreid gefotografeerd. Voor deze reportage heb ik voor zwart-wit gekozen omdat dat een sfeer creëerd passend bij dit onderwerp.

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over de begraafplaats Highgate Cemetery in Londen.

 

 

 

 


 

Reportage Portable Saturation System

in opdracht van Pommec Technical Diving Equipment B.V.

PMC-784_068-layout-out-leeg-1920x1080---1750x900.jpg

 

Bij saturatieduiken leven de duikers in een omgeving die onder druk staat, wat een verzadigingssysteem aan het oppervlak kan zijn, of een onderwaterhabitat met omgevingsdruk als ze niet in het water zijn. Het overbrengen van en naar het onder druk staande woongedeelte naar de equivalente diepte wordt gedaan in een gesloten, onder druk staande duikklok. Dit kan tot enkele weken worden gehandhaafd en ze worden aan het einde van hun taak slechts één keer tot oppervlaktedruk gedecomprimeerd . Door het aantal decompressies op deze manier te beperken, wordt het risico op decompressieziekte aanzienlijk verminderd en wordt de tijd die wordt besteed aan decompressie geminimaliseerd.

Het is een zeer gespecialiseerde vorm van duiken; van de 3.300 commerciële duikers die in 2015 in de Verenigde Staten werkzaam waren, waren er slechts 336 saturatieduikers.

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over een Saturatie Systeem.

 

 

 

 


 

Reportage Doel, België

20140412_148-layout-out-leeg-1920x1080---600x900.jpg

 

Over een periode van meer dan tien jaar heb ik meerdere keren het dorpje Doel in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen gefotografeerd. Vanwege uitbreidingsplannen van de Antwerpse haven kwam het voortbestaan van dit dorp onder druk te staan. De uitvoering deed veel vragen rijzen over de leefbaarheid van Doel en in de jaren daarna kwam het tot een bittere strijd om het voortbestaan van het dorp. De bewoners raakten verdeeld in een deel dat wenste te blijven en een deel dat een duidelijke en billijke onteigeningsregeling eiste. Doel moest verdwijnen...

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over het dorpje Doel in België.

 

 

 

 


 

Kantelen Yoke (juk) Allseas

in opdracht van FB Group

PEQ-164_088_layout_out_leeg_1920x1080_1350x900.jpg

 

Spectaculaire hijsklus

In opdracht van FB Group uit Heijningen heb ik een fotoreportage gemaakt van een spectaculaire hijsklus. Het betrof het optillen en omdraaien van een 20 meter lang, 8,5 meter breed en 8 meter hoog gevaarte met een gewicht van 360.000 kg. De hijsklus is uitgevoerd door het bedrijf Mammoet met vier van haar grootste kranen. De hijsoperatie vroeg een ruimte van een compleet voetbalveld.

FB Group heeft een 'Yoke' gebouwd voor de Pioneering Spirit van Allseas, het grootste schip ter wereld. De yoke wordt gebruikt als heftafel. De Pioneering Spirit van Allseas is in staat om offshore complete productie platforms op te pakken en te verwijderen.

 

Bijzondere hijsoperatie in Heijningen

Bron: Internetbode (29 november 2015)

 

Grootste schip ter wereld

Voor het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit van Allseas, heeft FB Group uit Heijningen de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van een zogeheten ‘Yoke’. De Yoke wordt gebruikt als heftafel op het schip de Pioneering Spirit. Dit nieuw gebouwde schip, gelegen aan de Maasvlakte waar het verder wordt afgebouwd, is in staat om offshore complete productie platforms op te pakken en te verwijderen. Het concept is uniek en resultaat van jarenlange ontwikkeling door het bedrijf Allseas.

 

360.000 kg

De Yoke waarop het platform straks komt te liggen aan boord van het schip is gemaakt van hoogwaardig staal en volgens zeer strenge eisen gefabriceerd. De vorm van de yoke maakte het noodzakelijk om deze ondersteboven te bouwen. Nu eenmaal gereed, diende de yoke in zijn uiteindelijke positie gebracht te worden. Het 20 meter lange, 8,5 meter brede en 8 meter hoge gevaarte met een gewicht van 360.000 kg is afgelopen vrijdag door het bedrijf Mammoet met 4 van haar grootste kranen opgetild en omgedraaid. De voorbereidingen en het hijsen en draaien namen twee volle dagen in beslag.

Afgelopen vrijdag is deze unieke hijsoperatie door Mammoet vakkundig uitgevoerd. Een spectaculair ‘hijsklusje’ van ‘een mooi staaltje’ Nederlands vakmanschap!

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over het kantelen van een Yoke.

 

 

 

 


 

Reportage Amsterdam in Beweging

20171001_092-1920x1080---1350x900.jpg

 

Amsterdam is een stad die normaal gesproken altijd in beweging is. Ik heb geprobeerd om de stad zo ook vast te leggen zonder gebruik te maken van beeldbewerkingsprogramma's. De foto's zijn gemaakt met langere sluitertijden, soms stilstaand, soms lopend, soms de camera bewegend en vaak een combinatie van al deze 'technieken'. De beelden worden surrealistisch, impressionistisch. Het idee is bij mij ontstaan door bezoeken aan musea en bestuderingen van diverse kunststromen.

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het bekijken van de reportage over Amsterdam in Beweging.

 

 

 

 


 

 

 

 

 


"Photography is a love affair with life."


Burk Uzzle (1938), Amerikaanse fotojournalist


 

 

 

 

 


shshs


shs

 

shshshshshs

Bron: jfgdg

 

gdfgsgsgs

djdjdjdjghjgfhhj fi rei trehtoiroi  oiiruit h th

Lees verder

 

 

 

 


Ludwig van Hooren is lid van Dutch Photographers (DuPho), platform GKf, Federation of European Photographers (FEP), Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Canon Professional Services (CPS).

Ludwig van Hooren Vakfotografie staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Breda. Op alle werkzaamheden zijn de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van toepassing.


 

Terug naar homepage