Portretfotografie

 

Pagina voor het laatst aangepast op 8 februari 2024.

 

Stukje historie

voor mijn kids

 

Filmacademie

Op zestien jarige leeftijd kwam ik in aanraking met het medium film en het werd mijn grote wens om een opleiding te kunnen gaan volgen op de Filmacademie in Amsterdam. In 1978 heb ik toelatingsexamen gedaan, helaas zonder succes. 500 Aanmeldingen, 30 plaatsen. Ik moest daarna eerst in militaire dienst. Na mijn diensttijd kreeg ik een baan aangeboden bij een van de lokale fotografen. Van 1979 tot 2002 heb ik als fotograaf, bij meerdere fotografen, in loondienst gewerkt waarbij ik o.a. actief was in de bedrijfs-, reclame-, architectuur-, reis-, reportage- en portretfotografie.

Wil je gelijk naar de portfolio, scroll dan verder naar beneden. Wil je nog iets meer weten over mijn historie op het gebied van portretfotografie, dan nodig ik je uit om hier verder te lezen.

 

 

 

 

 

Sfeervolle muziek voor bij de slideshow:

Stuart Mitchell - The Mausoleum at Halicarnassus (Seven Wonders Suite)

 

Klik met de linker muisknop op bovenstaande link. Kies voor link openen in nieuw tabblad. Start de muziek en ga daarna terug naar deze pagina. Open de eerste foto en de slideshow gaat automatisch van start. 

Of klik op de thumbnail voor een vergroting.

 

© Ludwig van Hooren. All Rights Reserved. 

 


 

 

 

 

 


"Karakter ontwikkelt zich,
net als een foto,
in het donker."


Yousuf Karsh (1908-2002), fotograaf


 

 

 

 

 

 

Yousuf Karsh

Bron: Wikipedia

 

Een van de bekendste portretfotografen van de 20e eeuw

Yousuf Karsh, geboren in Mardin in Zuidoost-Turkije op 23 december 1908 en overleden op 13 juli 2002 in Ottowa, Canada, was een van de bekendste portretfotografen van de 20e eeuw. Zijn Armeense familie vluchtte naar Syrië toen hij 14 was. Een deel van zijn familie werd vermoord tijdens de Armeense genocide. "Mijn herinneringen aan die dagen omvatten een vreemde mengeling van bloed en schoonheid, van vervolging en vrede", schreef hij later. Op 31 december 1923 arriveerde hij per schip vanuit Beiroet in Halifax, Nova Scotia. Na aankomst verhuisde hij onmiddellijk naar Quebec om bij zijn oom van moederskant George Nakashian (Nakash), een portretfotograaf, te gaan wonen. In Quebec ging hij voor een korte periode naar school en hielp zijn oom George Nakash van wie hij fotografielessen kreeg.

Lees verder

 

 

 

 


Ludwig van Hooren is lid van Dutch Photographers (DuPho), platform GKf, Federation of European Photographers (FEP), Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), Canon Professional Services (CPS).

Ludwig van Hooren Vakfotografie staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Breda. Op alle werkzaamheden zijn de Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden van toepassing.


 

Terug naar homepage