Portretfotografie

 

Aan deze pagina wordt nog gewerkt (16 november 2023)

 

Stukje historie

 

Filmacademie

Op zestien jarige leeftijd kwam ik in aanraking met het medium film en het werd mijn grote wens om een opleiding te kunnen gaan volgen op de Filmacademie in Amsterdam. In 1978 heb ik toelatingsexamen gedaan, helaas zonder succes. 500 Aanmeldingen, 30 plaatsen. Ik moest daarna eerst in militaire dienst. Na mijn diensttijd kreeg ik een baan aangeboden bij een van de lokale fotografen. Van 1979 tot 2002 heb ik als fotograaf, bij meerdere fotografen, in loondienst gewerkt waarbij ik o.a. actief was in de bedrijfs-, reclame-, architectuur-, reis-, reportage- en portretfotografie.

Wil je gelijk naar de portfolio, scroll dan verder naar beneden. Wil je nog iets meer weten over mijn historie op het gebied van portretfotografie, dan nodig ik je uit om hier verder te lezen.

 

 

Portfolio portretfotografie

Klik op de thumbnail voor een vergroting. © Ludwig van Hooren. All Rights Reserved. 

 


 

 

 

 

 

 

"Karakter ontwikkelt zich,
net als een foto,
in het donker."


Yousuf Karsh 

Yousuf Karsh

Bron: Wikipedia

 

Een van de bekendste portretfotografen van de 20e eeuw

Yousuf Karsh, geboren in Mardin in Zuidoost-Turkije op 23 december 1908 en overleden op 13 juli 2002 in Ottowa, Canada, was een van de bekendste portretfotografen van de 20e eeuw. Zijn Armeense familie vluchtte naar Syrië toen hij 14 was. 

Lees verder....