Fotoreis Parijs juni 2004

Portfolio

 

Optimale beleving

Voor een optimale beleving van de fotografie adviseer ik om de portfolio op groot scherm te bekijken (laptop of desktop). De portfolio is behoorlijk groot, het kan dus wat langer duren voordat hij volledig opent.

 

Link portfolio

Om de portfolio van de fotoreis naar Parijs te bekijken, klik hier.

 

 

Apparatuur

 

In 2004 fotografeerde ik analoog. Ik fotografeerde met professionele Canon F1 kleinbeeld en Mamiya RZ67 middenformaat systemen, beiden in combinatie met een uitgebreide range professionele en specialistische objectieven. Tijdens de fotoreis naar Parijs werkte ik met mijn Canon kleinbeelduitrusting. Ik fotografeerde met diamateriaal en zwart wit film. De opnamen die je hier kunt bekijken zijn achteraf ingescand.

 

 

Beschrijving van de reis

 

Hotel

In het voorjaar van 2004 heb ik les gegeven in Parijs. We verbleven in het gezellige en comfortabele Mercure hotel in het noorden van de stad, tegenover Cité des Sciences et de l'Industrie. vanuit het hotel konden we per metro vrij eenvoudig de vele fotogenieke locaties van Parijs bereiken. Natuurlijk bezochten we een aantal bekende fotogenieke locaties zoals o.a. de Notre-Dame, het Louvre, Montmartre, de Arc de Triomphe, de Eifeltoren, La Defense en nog vele andere. Alleen de tijdstippen waarop we de locaties bezochten waren soms wat anders dan dat we normaal gesproken gewend zijn.

 

Zonsopkomst op Place du Tertre

Om half zes 's-ochtends op Place du Tertre bijvoorbeeld. Een leeg plein. Enkele eenzame schildersezels stonden te wachten op hun meesters. Langzaam komt Montmarte tot leven; het geluid van een rolluik dat open gaat, de gemeentereiniging die de smalle straatjes en kleine pleintjes komt schoonspuiten en het afval meeneemt. De stoelen en tafels van de terrassen werden stuk voor stuk buitengezet en de voorjaarslucht vult zich met de heerlijke geur van vers gebrande koffie en vers gebakken brood.

 

Cimetière du Père-Lachaise

Andere hoogtepunten waren o.a. het bezoek aan de wereldberoemde begraafplaats 'Cimetière du Père-Lachaise'. Dit kerkhof is het grootse kerkhof van Parijs en wordt bezocht door meer dan drie miljoen bezoekers per jaar. Het is de drukst bezochte begraafplaats ter wereld wat mede komt dat er vele wereldberoemde mensen zijn begraven waaronder Frederic Chopin, Oscar Wilde en Jim Morisson.

 

Rue Mouffetard

In de Rue Mouffetard mochten we getuigen zijn van diverse Tango dansers die hun danskunsten midden op straat vertoonden. Rue de Mouffetard is een van de oudste en meest pittoreske straten van Quartier Latin met een geschiedenis die teruggaat tot aan de Romeinse tijd. De Rue Mouffetard, onder Parijzenaars bekend als La Mouffe, staat bekend om haar vele winkeltjes en de chaotische drukte. Onder aan de straat, bij het punt waar ze de Rue Jean-Calvin kruist, is er elke dag een markt met groente en fruit. Verder zijn er, naast de vele restaurants en cafés, een groot aantal winkels voor basisbehoeften te vinden. Door de combinatie van de drukte en het middeleeuwse karakter is het een populaire bestemming voor zowel Parijzenaars als toeristen.

 

 

Portfolio

 

Optimale beleving

Voor een optimale beleving van de fotografie adviseer ik om de portfolio op groot scherm te bekijken (laptop of desktop). De portfolio is behoorlijk groot, het kan dus wat langer duren voordat hij volledig opent.

 

Link portfolio

Om de portfolio van de fotoreis naar Parijs te bekijken, klik hier.

 

 

 

 

 

 

'America is my country
and Paris is my hometown.'

Gertrude Stein